Waarom juist nu kiezen voor nearshoring

  1. De juiste mensen vinden

Het wordt tegenwoordig steeds lastiger om de juiste developers te vinden. Door de grote vraag naar en het beperkte aanbod van goed geschoolde IT-ers, staan vacatures soms erg lang open. Steeds minder mensen volgen een technische opleiding, waardoor het tekort alleen maar groter zal worden.

Met Remote IT werken goed geschoolde IT-ers vanuit Oekraïne voor jou als opdrachtgever. De beschikbare arbeidsmarkt is hier veel groter, waardoor vacatures makkelijker ingevuld kunnen worden.

  1. Groei van uw bedrijf

Door de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland en veelal groei bij bedrijven op het gebied van IT kan dit de groei behoorlijk remmen. Terwijl concurrenten moeite hebben met het invullen van hun IT-vacatures, deadlines verschoven worden en soms zelfs klanten moeten weigeren, kunt u middels nearshoring gewoon rustig doorgroeien. Met genoeg capaciteit kan jij als bedrijf sneller reageren op klanten en uiteindelijk beter presteren.

  1. Goedkoper

Developers uit Oekraïne verdienen een stuk minder dan in Nederland. De arbeidskosten zullen dus ook een enorm stuk lager uitvallen, waardoor er direct kosten bespaard zullen worden. Ook is er bij Remote-IT geen sprake van verborgen of onverwachte kosten.

  1. Communicatie

Veel bedrijven twijfelen over nearshoring onder meer omdat de gedachte is dat er gebrekkig gecommuniceerd wordt. Toch is er geen enkel probleem op het gebied van communicatie als u kiest voor nearshoring. Jouw bedrijf communiceert namelijk direct met je eigen Remote-IT team, zonder inmenging van tussenpersonen. Daarnaast zijn de developers veelal universitair geschoold en spreken ze goed Engels. Verder is het geen enkel probleem om met enige regelmaat op locatie af te spreken en kan er gemakkelijk, door het kleine tijdsverschil, een Skype of telefonische afspraak worden ingepland.

  1. Minder zorgen

Door gebruik te maken van nearshoring heeft u geen zorgen om tekort aan kantoorruimte of apparatuur. Daarnaast wordt alle administratie ook geregeld waardoor jouw bedrijf zich volledig kan focussen op de kernactiviteiten.

Voor wie werken wij al?