IT nearshoring

Het personeelstekort in Nederland heeft vrijwel elke sector getroffen. Ook in de IT blijven vacatures lang open staan. En dat terwijl er in dit digitale tijdperk de behoefte aan IT-professionals sterk toeneemt. Ben jij als ondernemer ook op zoek naar IT’ers, maar lukt het je niet om de juiste kandidaten te vinden? Dan kan IT nearshoring weleens de oplossing voor jouw bedrijf kunnen zijn. Hieronder leggen we uit wat nearshoring inhoudt en wat de verschillen zijn tussen IT nearshoring en offshoring. Daarnaast belichten we in welke situaties deze vorm van outsourcing interessant kan zijn en van welke voordelen je kunt profiteren wanneer je kiest voor IT nearshoring via Remote-IT.

Wat is IT nearshoring?

Wanneer we spreken over nearshoring, dan hebben we het over een vorm van outsourcing waarbij werkzaamheden worden uitbesteedt aan werknemers in een relatief dichtbijgelegen land. Dit kan een aangrenzend land zijn, maar in elk geval een land op hetzelfde continent. Bij Remote-IT werven we voornamelijk IT’ers uit Bosnië en Herzegovina, Turkije en Oekraïne. In deze landen zitten namelijk veel goed opgeleide IT’ers, terwijl de vraag er minder groot is. Ook liggen de lonen gemiddeld wat lager dan in Nederland. Dat is erg interessant voor bedrijven in Nederland die hier geen IT-ers met de juiste vaardigheden en kwalificaties kunnen vinden. In veel gevallen worden met IT nearshoring één of meerdere IT’ers ingeschakeld die vervolgens remote samenwerken met jouw team. Met andere woorden: je eigen dedicated IT-team op afstand.

 IT nearshoring vs offshoring

Bij IT offshoring worden werkzaamheden uitbesteedt aan IT-professionals in verder gelegen landen. Dat kan soms aantrekkelijk zijn omdat de lonen over het algemeen nog lager liggen. IT nearshoring biedt echter een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van IT offshoring. Deze voordelen hebben vooral te maken met: 

 • Afstand

Bij IT nearshoring bevinden je externe IT’ers zich op kortere afstand dan bij IT offshoring. Dat is prettig als er ook face-to-face contact vereist is; je bent dan minder tijd en geld kwijt aan reizen. 

 • Tijdzones

Een kortere afstand betekent minder tijdsverschil. Als je interne en externe IT’ers in dezelfde tijdzone zitten, is het makkelijker om overlegmomenten in te plannen en snel feedback te krijgen. Bij offshoring zorgen die extreme tijdsverschillen geregeld voor vertragingen. 

 • Cultuur

Wie ooit heeft samengewerkt met een team van IT’ers aan de andere kant van de wereld weet dat cultuurverschillen soms lastig kunnen zijn. Die gaan immers vaak gepaard met andere gebruiken en een andere werkmentaliteit. Met IT nearshoring zijn die cultuurverschillen er niet of nauwelijks.

 • Taal

IT’ers uit nabijgelegen landen hebben veelal een betere beheersing van de Engelse taal, wat de communicatie tussen je interne medewerkers en je remote team (en dus ook je project) ten goede komt.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Hoe weet ik of IT nearshoring voor mijn onderneming interessant is?

Momenteel zijn het voornamelijk grotere bedrijven die gebruik maken van IT nearshoring. Echter kan deze vorm van outsourcing ook voor middelgrote en kleine bedrijven en startups erg aantrekkelijk zijn. IT nearshoring is echt het overwegen waard wanneer je:

 

 • Eén of meerdere IT-specialisten nodig hebt, maar je moeite hebt met het vinden van de juiste kandidaten;
 • Tijdelijk behoefte hebt aan extra IT-personeel, bijvoorbeeld omdat je vaste IT’ers vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid niet ingezet kunnen worden;
 • Een groot project op de planning hebt staan waar je IT’ers met specifieke kennis/vaardigheden voor nodig hebt;
 • Niet wilt vastzitten aan langlopende arbeidscontracten, maar wel snel je ontwikkelcapaciteit wilt kunnen verhogen.

Welke voordelen biedt IT nearshoring via Remote-IT?

Remote-IT is de strategische partner op het gebied van IT nearshoring voor tal van bedrijven in Nederland. We kunnen ook jouw organisatie helpen bij het vinden van de juiste IT’ers. Wanneer je gebruik maakt van onze dienstverlening, dan profiteer je van een breed scala aan voordelen: 

 • Wij gaan op basis van jouw wensen en behoeften op zoek naar de juiste kandidaten. Je kunt het recruitmentproces met een gerust hart aan ons overlaten. Hierdoor kun jij je op je core business kunt blijven focussen.
 • Dankzij ons grote en diverse netwerk met IT-specialisten in nearshoring landen kunnen we snel schakelen. Daardoor hoeft het recruitmentproces niet veel tijd in beslag te nemen en is het mogelijk om binnen korte tijd op te schalen.
 • We zorgen ervoor dat je altijd volledig betrokken blijft bij het recruitmentproces. Wij dragen kandidaten met de benodigde competenties en vaardigheden aan, maar jij bent degene die uiteindelijk de juiste mensen selecteert.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het faciliteren van (extra) kantoorruimte, kantoormeubilair, apparatuur of administratieve taken. Wij regelen dat je remote IT-professionals alles krijgen dat ze nodig hebben om voor jouw organisatie aan de slag te gaan.
 • We hanteren een proefperiode van twee maanden waarin het contract dagelijks opzegbaar is. Na afloop van die proefperiode kun je elke maand opzeggen. Je zit dus nergens aan vast en hebt de flexibiliteit om op- en af te schalen wanneer dat nodig is.

Interesse in IT nearshoring?

Bij Remote-IT ben je verzekerd van een efficiënt recruitmentproces, volledige betrokkenheid, een goede communicatie en een flexibel contract met een aantrekkelijke prijsstelling. Heb jij ook behoefte aan ervaren IT-talent met de juiste kwalificaties en ben je benieuwd of IT nearshoring de oplossing is voor jouw organisatie? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Remote-IT. Wij vertellen je graag wat wij als strategische nearshoring partner voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.