IT op afstand

De afgelopen jaren heeft het thuiswerken zich in een stroomversnelling ontwikkeld. Met als gevolg dat veel bedrijven bezig zijn met het herstructureren van hun workflows. IT-afdelingen hebben de handen vol; het is immers hun verantwoordelijkheid om een infrastructuur te creëren die elke werknemer in staat stelt om vanuit huis of op een andere locatie te kunnen werken. Echter is er al jarenlang een groot tekort aan kwalitatief goede IT-professionals in Nederland. Heb jij ook moeite met het vinden van de juiste IT’ers? Dan is IT op afstand zeker het overwegen waard! Hieronder belichten we de belangrijkste voordelen van IT op afstand en leggen we uit wat Remote-IT voor jouw organisatie kan betekenen bij het werven van de juiste IT’ers.

Wat maakt IT op afstand nu zo aantrekkelijk?

IT-vacatures in ons land blijven lang open staan en werkgevers hebben moeite met het vinden van kandidaten die over de juiste vaardigheden beschikken. Ondertussen zijn er in andere landen juist veel opgeleide IT’ers die zonder werk zitten. Daar is het aanbod juist groter dan de vraag. Het gaat dan voornamelijk om Oost-Europese landen. Daar is IT de afgelopen jaren in opkomst en zijn de opleidingen tot IT’er of developer erg in trek. Hier is alleen nog te weinig werkgelegenheid. Met nearshoring (het werven van personeel in omliggende landen) kan het verschil in vraag en aanbod in balans worden gebracht. Vakgebieden zoals IT lenen zich perfect voor werken op afstand, aangezien vrijwel alle werkzaamheden via de computer verricht worden. Het is voor IT’ers in Oost-Europa ook heel aantrekkelijk om voor bedrijven in Nederland aan de slag te gaan. Dit komt door de uurtarieven en lonen die hier hoger liggen dan bij hen. Kortom, IT op afstand is een win-win situatie!

Wat zijn de voordelen van IT op afstand?

IT op afstand kan veel voordelen bieden voor je organisatie. Hierbij kun je denken aan:

  • Een veel grotere talentpool

Het vinden van gekwalificeerd IT-personeel met de juiste expertise wordt een stuk eenvoudiger wanneer je als werkgever niet beperkt bent tot kandidaten die woonachtig zijn in jouw regio. Wanneer je je organisatie openstelt voor IT op afstand, wordt de talentpool ineens aanzienlijk groter. Dat betekent dat je selectiever kunt zijn en geen genoegen hoeft te nemen met mensen die eigenlijk net niet bij je organisatie passen of niet over de juiste kwaliteiten beschikken. 

  • Een hogere productiviteit

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat IT’ers over het algemeen veel stabieler en productiever zijn wanneer ze op afstand werken. Dit komt voor een groot deel door het feit dat dagelijks woon-werkverkeer en tijdrovende in-person vergaderingen niet meer van toepassing zijn.

  • Minder ziekteverzuim en minder personeelsveranderingen

IT op afstand helpt bedrijven om hun personeel te behouden en ziekteverzuim tot een minimum te beperken. Wanneer IT-personeel op afstand zich gewaardeerd voelt en weten dat hun werkgever hen vertrouwt, zijn ze veel sneller geneigd om positieve gevoelens te ontwikkelen voor de organisatie. Daardoor ontwikkelen ze een hoge loyaliteit en toewijding en zullen ze veel minder snel geneigd zijn om op zoek te gaan naar ander werk. 

  • Kostenbesparingen

IT op afstand stelt organisaties in staat om kleinere kantoorruimtes te huren. Daardoor kunnen ze enorm veel kosten besparen op hun vaste lasten zoals huur, energie, voorzieningen en kantoorbenodigdheden. Er zijn zelfs bedrijven die al volledig zijn overgestapt op remote cloud-based bedrijfsoperaties. WordPress is hier een goed voorbeeld van. Zij hebben werknemers over de hele wereld in dienst en sloten hun kantoor in San Francisco in 2017, omdat er nooit iemand zat.

  • Meer flexibiliteit

Werken op afstand betekent dat werknemers niet alleen vanuit huis, maar vanaf elke locatie kunnen werken. Als asynchroon werk van toepassing is, kunnen organisaties hun bedrijfsactiviteiten uitbreiden buiten kantooruren. Flexibele werktijden kunnen een geschenk uit de hemel zijn voor werknemers die ’s avonds productiever zijn, of overdag niet de tijd hebben om te werken omdat ze jonge kinderen hebben. Die vrijheid is van grote waarde voor organisaties die met een beperkt aantal werknemers hun werktijden willen uitbreiden. 

  • Makkelijker op- en afschalen

Heb je een grote opdracht binnengesleept waarvoor je op korte termijn moet opschalen? Met IT op afstand is dat een stuk eenvoudiger. Hetzelfde geldt voor wanneer je om wat voor reden dan ook moet afschalen. In tegenstelling tot wanneer je mensen in vaste dienst zou aannemen, zit je niet vast aan een opzegtermijn van meerdere maande en langlopende arbeidscontracten. 

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

Waarom IT op afstand via Remote-IT

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen biedt IT op afstand tal van voordelen voor beide partijen. Nu vraag je je wellicht af hoe je de juiste kandidaten voor jouw IT-vacatures vindt. Bedrijven die zelf personeel zoeken, vinden dat die afstand het wervingsproces toch wel lastiger maakt. Maar dat hoeft het niet te zijn! Remote-IT is gespecialiseerd in het werven van IT-professionals die remote werkzaamheden verrichten voor Nederlandse bedrijven zoals die van jou. We hebben een groot netwerk en meerdere (partner)kantoren in landen waar veel goed opgeleide IT-professionals zitten, zoals in Bosnië en Herzegovina, Oekraïne en Turkije. Op basis van jouw specifieke wensen en eisen gaan wij op zoek naar de juiste IT’ers, zodat jij je op je core business kunt blijven richten.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Hoe gaat Remote-IT te werk?

Elke samenwerking start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin je kunt vertellen over jouw organisatie en waar je naar op zoek bent. Ook vertellen wij je over onze werkwijze en wat je kunt verwachten als je ervoor kiest om het werven van IT-personeel op afstand aan ons uit te besteden. Wat we je wel alvast kunnen vertellen is dat je altijd volledig betrokken blijft in het recruitmentproces. Jij bent degene die uiteindelijk een selectie maakt uit de kandidaten die wij voordragen. Zodra je akkoord gaat met ons voorstel sluiten we een overeenkomst met een proefperiode van twee maanden. Spreekt dit je wel aan? Download dan direct onze whitepaper voor meer informatie over onze aanpak of maak direct een afspraak met ons. We gaan graag voor je aan de slag om de beste IT’ers voor jouw organisatie te vinden!

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.