Outsourcing

Wat als je niet de juiste medewerker kunt vinden voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden of een project? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van diensten van een ander bedrijf, oftewel je besteedt het werk uit. Dit wordt ook wel outsourcing genoemd. Niet alleen werkzaamheden of diensten, maar ook werknemers kunnen via outsourcing ingezet worden. 

Wat is de betekenis van outsourcing?

Outsourcing kan toegepast worden in veel verschillende branches, werkzaamheden en bedrijven. Outsourcing betekent het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden of een afdeling naar een externe organisatie of een ander land. Als we kijken naar de IT-branche, dan betekent IT-outsourcing niets minder dan het uitbesteden van je IT-werkzaamheden naar een andere partij of zelfs ander land. 

Tekort aan programmeurs oplossen met outsourcing

In Nederland is al jaren een tekort aan kwalitatief goede programmeurs en IT-personeel. Naar verwachting zal dit tekort ook niet snel worden opgelost, het zal daarentegen eerder toenemen. Hierdoor groeit de vraag naar IT-outsourcing opties, zoals nearshoring. Nearshoring geeft bedrijven de kans om talentvolle developers en programmeurs over de grens, waar ze in grotere aantallen beschikbaar zijn, toe te voegen aan hun team. Een bijkomend voordeel van outsourcing zijn de kosten. De lonen liggen in deze landen vaak lager, waardoor de kosten ook lager zijn. Het is dan voordeliger om via outsourcing een personeelslid aan te nemen, dan met man en macht op zoek te gaan naar een IT’er uit Nederland.  

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

Meer voordelen van Outsourcing

Naast de kostenbesparing en het oplossen van het programmeursprobleem kent outsourcing nog twee aantrekkelijke voordelen. De eerste is flexibele contracten. Veel kleinere bedrijven zijn op hun hoede als het gaat om IT-personeel direct aannemen, vooral na de laatste crisis. Wat je als bedrijf niet wilt, is mensen met een vast contract moeten ontslaan, met een hoop juridische problemen als gevolg. Outsourcing kan dan een oplossing zijn, doordat je flexibele contracten kunt aanbieden. IT-personeel kun je op basis van een project ook tijdelijk aannemen met een bepaalde opzegtermijn. Dit maakt je bedrijf een stuk flexibeler. Het tweede voordeel is gediplomeerd en gekwalificeerd IT-personeel. Als bedrijf hoef je je eigen medewerkers niet zelf op te leiden, maar je kunt personeel inkopen die de juiste kwalificaties en vaardigheden al bezitten. Ze kunnen dus direct aan de slag en je kunt ze eventueel nog verder opleiden, zodat ze nog gespecialiseerder worden. Die mogelijkheid ligt helemaal bij jou. 

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Voordelen Nearshoring

Focus op jouw core-business, de programmeurs vinden wij.
Mogelijkheid om snel op te schalen.
Volledige betrokkenheid in het recruitmentproces. Jij selecteert uiteindelijk je eigen kandidaten.
Volledige controle over het proces, je communiceert direct met je eigen ontwikkelteam. (100% toegewijd aan jouw project).
Geen zorgen om kantoorruimte, apparatuur, administratie of ondersteunend personeel.
Aantrekkelijke prijsstelling
De eerste 2 maanden betreft een proefperiode en is het contract dagelijks opzegbaar, daarna per maand.

Vormen van outsourcing: offshoring & nearshoring

Outsourcing kan plaatsvinden in verschillende vormen, de meest bekende zijn offshoring en nearshoring. Bij offshoring besteedt een bedrijf de werkzaamheden uit naar overzeese landen. Denk aan China en India. Als we kijken naar de IT-branche worden er al veel langer IT-werkzaamheden uitbesteedt aan deze landen. Echter, om redenen als tijds- en cultuurverschil werden er ook oplossingen gezocht dichter bij huis. Hierdoor is nearshoring ontstaan, waarbij personeel gezocht wordt in landen in de ‘buurt’. Dit is dus praktisch hetzelfde als offshoring, behalve dat de werkzaamheden uitbesteed worden aan omliggende landen. 

Remote-IT & outsourcing

Denk jij na over outsourcing? Voor bijvoorbeeld een specifiek project of alle IT-werkzaamheden? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte match met behulp van nearshoring. Het aanbod van developers in Oost-Europa is groter dan de vraag en in Nederland is het net andersom. Van kennismaking en werving en selectie tot en met het moment dat we kunnen zeggen: Gefeliciteerd met je nieuwe collega. We zijn en blijven betrokken tot het laatste moment. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.