Nearshoring ervaringen

Ga je als werkgever op zoek naar personeel, dan ben je tegenwoordig niet meer beperkt tot kandidaten die in jouw regio wonen. Steeds meer organisaties beroepen zich op offshoring en nearshoring om hun vacatures te vullen. Waar er bij offshoring werknemers vanuit de hele wereld worden ingehuurd, worden er bij nearshoring mensen uit één van de omliggende landen geworven. Deze werken vrijwel altijd op afstand. Hoe komt het eigenlijk dat nearshoring ineens zo populair is geworden? Welke nearshoring ervaringen hebben de bedrijven die reeds gebruik maken van remote developers? En wat kan Remote-IT op dit gebied voor jouw organisatie betekenen?

Waarom is nearshoring nu zo populair?

Toen de coronapandemie begin 2020 uitbrak, verplaatste een groot deel van ons dagelijks leven zich naar een online format. Eén van de veranderingen die de grootste impact had op het bedrijfsleven, was de transitie van werken op kantoor naar thuiswerken. Telewerken was natuurlijk geen compleet nieuw concept, maar werd voor de pandemie beschouwd als een luxe die slechts voor enkelen was weggelegd. Veel bedrijven die al plannen hadden om op de langere termijn geleidelijk over te stappen naar remote werken, werden door de pandemie gedwongen om dat proces te versnellen. Maar dat hoeven we niet als iets negatiefs te zien – integendeel. Tegen de tijd dat het leven langzaam weer terugkeerde naar normaal, bleek dat veel werknemers graag op afstand wilden blijven werken, in elk geval op parttime basis. Remote werken is binnen een paar jaar tijd genormaliseerd. En nu werkgevers dit met eigen ogen zien, kiezen ze steeds vaker voor nearshoring om gaten in hun personeelsbestand op te vullen. In de IT-sector is dat in de eerste instantie vaak uit noodzaak, omdat er simpelweg te weinig gekwalificeerde IT’ers in hun regio zijn. Maar de positieve nearshoring ervaringen die deze bedrijven hebben opgedaan leidt er geregeld toe dat ze het vaker willen doen. Voor hen is nearshoring een bewuste keuze geworden die bijdraagt aan het succes van hun onderneming.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Wat zijn de voordelen van nearshoring

Bedrijven die reeds gebruik maken van onze diensten hebben over het algemeen hele positieve nearshoring ervaringen. Hieronder hebben we kort de belangrijkste voordelen van nearshoring die door onze opdrachtgevers genoemd worden op een rijtje gezet:

  • Geen tijdrovende recruitment processen

Het vinden van de juiste kandidaten voor een functie is allesbehalve eenvoudig en neemt vaak veel tijd in beslag. En dan is het daadwerkelijke selectieproces nog niet eens begonnen. Als bedrijf moet je tegenwoordig razendsnel kunnen schakelen. Wie heeft er nu nog tijd voor een recruitment proces dat maanden in beslag neemt? Wanneer je nearshoring activiteiten uitbesteedt aan Remote-IT, dan kun je het werven van de juiste mensen met een gerust hart aan ons overlaten zodat jij je op je core business kunt blijven richten. Dankzij ons uitgebreide netwerk en goede contacten met partnerkantoren in andere landen kunnen wij bovendien veel sneller kandidaten aandragen dan een ‘gewoon’ recruitment- of uitzendbureau. 

  • Geen individuele onderhandelingen

Omdat er binnen ons nearshoring model geen sprake is van traditionele arbeidscontracten, hoef je ook niet met elke nieuwe werknemers in onderhandeling te gaan over salaris, arbeidsvoorwaarden, vergoedingen en regelingen. We hanteren één overeenkomst die is opgesteld aan de hand van de specifieke behoeften van jouw organisatie, met een gedetailleerde omschrijving van de samenwerking.  

  • Geen zorgen om (extra) kantoorruimte en apparatuur

Als je extra personeel op de traditionele manier inhuurt, komt daar veel bij kijken. Als het om meerdere werknemers gaat, moet je mogelijk extra kantoorruimte huren of misschien zelfs verhuizen naar een groter (en dus duurder) kantoor. Om nog maar niet te spreken over alle bijkomende kosten op het gebied van kantoorinrichting (bureaus, bureaustoelen en kantoorartikelen), hardware (computers, laptops en smartphones) en software (softwarepakketten en licenties). Met nearshoring vallen al die kosten weg.

  • Geen problemen met snel op- en afschalen

Opschalen en afschalen binnen organisaties, die traditionele (en vaak enigszins rigide) wervingsmodellen hanteren, kost veel tijd en dus ook geld. Nearshoring partners zoals Remote-IT kunnen je helpen om op een snelle en soepele manier in te spelen op jouw veranderende wensen en behoeften. Die flexibiliteit blijkt voor veel van onze opdrachtgevers precies te zijn wat ze nodig hebben. 

  • Flexibele contracten

Waar veel van onze opdrachtgevers positief verrast over zijn na hun eerste nearshoring ervaringen is het feit dat ze nergens aan vast zitten. We hanteren een proefperiode van twee maanden, waarbinnen het nearshoring contract dagelijks opzegbaar is. Na de proefperiode is het contract flexibel. 

  • Geen genoegen hoeven nemen met het absolute minimum

In sectoren waar sprake is van een ernstig personeelstekort, worden tal van bedrijven in feite gedwongen om genoegen te nemen met personeel dat eigenlijk niet over de juiste kwalificaties en vaardigheden beschikt. Met nearshoring hoeft dat niet meer. Je bent dan immers niet langer beperkt tot kandidaten in jouw regio, maar je kunt kijken naar wat voor een talent er over de grens te vinden is. De kandidatenpool wordt aanzienlijk groter, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om mensen te werven die écht een waardevolle aanwinst zijn voor je organisatie. Ambitieuze en gedreven werknemers die helpen om je organisatie van de concurrentie te onderscheiden en de groei te realiseren waar je naar streeft.

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

Meer weten over de nearshoring ervaringen van bedrijven?

Heb je interesse in nearshoring maar wil je graag meer weten over de nearshoring ervaringen van andere bedrijven in jouw vakgebied? Neem dan contact op met Remote-IT en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We vertellen je graag hoe we bedrijven, zoals die van jou, hebben geholpen om een nearshoring model te implementeren, hun bedrijfsactiviteiten naar een hoger niveau te tillen en een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren. Daarnaast kunnen we je alles vertellen over onze werkwijze en wat wij als strategische nearshoring partner voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.