Dedicated programmeurs

Steeds meer Nederlandse bedrijven worden geconfronteerd met een ernstig tekort aan gekwalificeerde programmeurs. Dit geldt niet alleen voor bedrijven waarbij software en webdevelopment hun core business is en die hun huidige team van programmeurs willen uitbreiden. We zien het ook bij organisaties binnen andere sectoren die iets op de markt willen zetten, waarvoor specifieke technische skills vereist zijn die ze zelf niet in huis hebben. Om dat gat op te vullen wenden ze zich tot nearshore partners om het talent dat ze nodig hebben elders vandaan te halen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een team van dedicated programmeurs. Maar wat zijn dat precies? In welke situaties kunnen dedicated programmeurs uitkomst bieden? Wat zijn de voordelen van zo’n team voor jouw organisatie? En wat kan Remote-IT op dit gebied voor je betekenen?

Wat zijn dedicated programmeurs?

Dedicated programmeurs zijn speciaal geselecteerde teams van professionals die samen aan een project werken – in de meeste gevallen op afstand. Elke programmeur heeft een eigen expertise en gezamenlijk beschikken ze over de skills en capaciteiten die een organisatie nodig heeft voor een project. Dat kan een tijdelijk project zijn, zoals het ontwikkelen van een applicatie, maar ook een langlopend project. Het spreekt voor zich dat goede communicatie van cruciaal belang is om een team van dedicated programmeurs op afstand te laten samenwerken. Dankzij technologische ontwikkelingen en innovatieve samenwerkingsoplossingen is het tegenwoordig niet meer noodzakelijk om mensen van 9 tot 5 bij jou op kantoor te zetten – werken op afstand is de toekomst!

Wanneer kies je voor een team van dedicated programmeurs?

Een team van dedicated programmeurs werkt als een extensie van je vaste personeelsbestand. Het maakt niet uit of je nu een kleinschalige startup of een multinational runt, in principe kan elke organisatie zo’n team inschakelen. Een team van dedicated programmeurs leent zich bijzonder goed voor het ontwikkelen van producten en oplossingen die specifieke tools, systemen en servers van derde partijen vereisen. Maar ook voor tijdrovende en complexe ontwikkelingsprojecten en voor applicaties die periodiek technische upgrades vereisen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Custom web development;
 • Mobiele applicaties;
 • Full-cycle software Quality Assurance (QA);
 • Het testen van software;
 • Big data analytics;
 • Remote hosting;
 • Onderhoud en ondersteuning van de IT-infrastructuur;
 • Data back-ups en migraties.

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

Wat zijn de voordelen van dedicated programmeurs inhuren?

Het inhuren van dedicated programmeurs biedt meerdere voordelen voor je organisatie, zoals:

 • Toegang tot wereldwijd talent

Nearshoring verleent je toegang tot een wereldwijde talentenpool, waardoor er nieuwe mogelijkheden voor je organisatie ontstaan. Je hebt dan de mogelijkheid om programmeurs met de benodigde vaardigheden en expertise in te schakelen, waarmee je de tech stack van je bedrijf kunt uitbreiden.

 • Flexibiliteit

Eén van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een team dedicated programmeurs is de flexibiliteit die het biedt. Met name voor kleinere en middelgrote organisaties. Door je technologische vereisten aan deze teams uit te besteden, kun je je in-house personeelsbestand klein houden en hoef je minder risico’s te nemen. Dit is ideaal voor eenmalige of periodieke projecten en werkzaamheden en kan de efficiëntie vergroten, zonder dat je je huidige werknemers hoeft te belasten met extra werk.

 • Kortere doorlooptijden

Een zorgvuldig geselecteerd team van dedicated programmeurs functioneert als een goed-geoliede machine. Zolang jij als opdrachtgever een concrete planning kunt opstellen en korte communicatielijnen houdt, ben je verzekerd van korte doorlooptijden en tijdige leveringen. 

 • Volledige controle

Er zijn nog altijd bedrijven die het werven van programmeurs op afstand schuwen uit angst dat ze dan niet in staat zijn om projecten in goede banen te leiden. We weten echter uit ervaring dat wanneer zo’n nearshoring model wordt ondersteund door een heldere en consistente communicatie vanuit de opdrachtgever. Het wel degelijk mogelijk is om dezelfde mate van controle te behouden als bij een in-house team. Tools zoals Skype, Zoom, Basecamp, Asana en JIRA kunnen je helpen om de transparantie en productiviteit van remote werkzaamheden te waarborgen en workflows te faciliteren die naadloos aansluiten op je lokale bedrijfsactiviteiten. 

 • Kosteneffectief

Er hangt vaak een aardig prijskaartje aan custom development, zeker als je freelancers in jouw regio inschakelt. Het inhuren van remote programmeurs is een slimme manier om operationele kosten terug te dringen, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Programmeurs in Oost-Europese landen bijvoorbeeld. Zij beschikken over dezelfde expertise en vaardigheden als Nederlandse programmeurs, maar doen hetzelfde werk tegen lagere kosten. Daarnaast bespaar je op de kosten die gepaard gaan met het huren van (extra) kantoorruimte, het faciliteren van werkplekken en apparatuur en aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoedingen.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Wat kan Remote-IT betekenen voor jouw organisatie?

Remote-IT heeft een flexibel nearshoring model gecreëerd dat het mogelijk maakt om op korte termijn de beste remote programmeurs voor jouw organisatie en project te vinden. Maar als jouw strategische nearshoring partner gaan we verder dan alleen het werven van de juiste professionals. We zorgen er namelijk ook voor dat je dedicated programmeurs over alle middelen beschikken om voor jou aan de slag te gaan en dat er goede afspraken worden gemaakt en nagekomen. En wees gerust, jij als opdrachtgever behoudt altijd 100% de controle. Dat geldt niet alleen voor het recruitmentproces (jij bent uiteindelijk degene die de definitieve selectie maakt uit de kandidaten die wij voordragen), maar ook voor het managen van je project(en). We hanteren standaard een proefperiode van twee maanden, waarna het contract maandelijks opzegbaar is. Afschalen kan altijd, maar opschalen ook. Het is maar net waar je organisatie behoefte aan heeft. 

Remote-IT helpt je bij het vinden van de juiste dedicated programmeurs!

Ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van een team van dedicated programmeurs en wil je hier graag zo snel mogelijk mee starten? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Remote-IT. Download onze whitepaper voor meer informatie over onze werkwijze en maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We gaan graag aan de slag om dedicated programmeurs voor je te vinden, zodat jij je op je core business kunt blijven richten.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.