Nearshoring kosten

Steeds meer organisaties in Nederland beroepen zich op nearshoring, oftewel het werven van personeel uit omliggende landen. Dat is niet zo verwonderlijk, want nearshoring biedt een breed scala aan voordelen. Zeker nu vrijwel alle sectoren kampen met een ernstig tekort aan personeel en het enorm moeilijk is om mensen met de juiste vaardigheden te vinden, is nearshoring echt het overwegen waard. Wie zich erin heeft verdiept zal ongetwijfeld ook gelezen hebben dat je met nearshoring kosten kunt besparen. Maar hoe en waar bespaar je als organisatie precies kosten? Is het echt zoveel voordeliger dan lokale werknemers inhuren?

Hoe kan ik met nearshoring kosten besparen?

Het bedrijfsleven zit momenteel in een herstelfase. Tal van organisaties in verschillende sectoren hebben tijdens de pandemie flink wat financiële klappen te verwerken gehad. Sommige bedrijven wankelden alleen een beetje, andere konden nauwelijks het hoofd boven water houden. En met de dreigende recessie voelen ook ondernemingen in ons land steeds meer de noodzaak om waar mogelijk kosten te besparen, liquiditeit te waarborgen en een buffer op te bouwen. Nearshoring kan daar een belangrijke rol in spelen. De stap naar nearshoring kan in de eerste instantie erg overweldigend zijn; veel werkgevers hebben het gevoel dat ze een stukje controle kwijtraken als ze personeel op afstand inhuren. Maar wanneer je remote recruitment uitbesteedt aan een ervaren derde partij zoals Remote-IT, kun je van veel voordelen profiteren – inclusief financiële voordelen. Hieronder belichten we kort de verschillende manieren waarop jouw organisatie met nearshoring kosten kan besparen.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Nearshoring & kosten besparen op personeel

Om te beginnen kun je met nearshoring kosten besparen op de grootste kostenposten waar elk bedrijf mee te maken heeft: personeel.

  • Geen recruitment kosten

Met nearshoring is er geen noodzaak om meerdere recruitment processen te starten om de juiste kandidaten te vinden. Om vervolgens weken of zelfs maanden bezig te zijn met onboarding. Wanneer je kiest voor nearshoring via Remote-IT, dan zorgen wij ervoor dat jij de juiste mensen tot je beschikking krijgt. 

  • Geen individuele onderhandelingen

Met nearshoring heb je niet te maken hebt met conventionele arbeidscontracten. Daarom is er ook geen sprake van individuele onderhandelingen. We hanteren voor elke remote werknemer slechts één overeenkomst met een duidelijk prijsmodel en een heldere beschrijving van de samenwerking en de duur. 

  • Geen reisvergoedingen

Je kunt (zeker op de langere termijn) aardig wat geld besparen op aanvullende voorwaarden die bij standaard arbeidscontracten zijn inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor reiskosten en reistijd. 

  • Geen kosten aan opleidingen, trainingen en cursussen

Er is geen enkel vakgebied waarin de ontwikkelingen zo snel gaan als in de IT. Dat betekent dat je IT-personeel op de hoogte moet blijven van de nieuwste  ontwikkelingen. Als je in-house IT-personeel inhuurt, dan is het jouw verantwoordelijkheid als werkgever om opleidingen, trainingen en cursussen te faciliteren. Maar wanneer je gebruik maakt van de diensten van Remote-IT, nemen wij die taak op ons. Wij zorgen ervoor dat elke developer op afstand toegang heeft tot de benodigde trainingssessies en workshops, zodat jij deze kosten niet in je budget hoeft mee te nemen.

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

In hoeverre is nearshoring interessant voor jouw bedrijf?

Ben je aan het onderzoeken of nearshoring ook interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Bij Remote-IT helpen we je graag die vraag te beantwoorden. Ten eerste kun je met nearshoring snel schakelen en op- of afschalen. Zo kun je deze manier van samenwerking een periode uitproberen. Bovendien hanteren we bij Remote-IT een proefperiode van twee maanden en is het contract van jouw nieuwe medewerker op afstand in deze periode dagelijks opzegbaar. Na de proefperiode is het contract maandelijks opzegbaar. Bijna overtuigd? Bij Remote-IT hanteren we altijd een aantrekkelijke prijsstelling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op.  

Nearshoring & kosten besparen op infrastructuur

Met nearshoring besparen op personeelskosten is nog maar het begin. Je bespaart namelijk ook op allerlei zaken die gerelateerd zijn aan het inhuren van extra in-house werknemers:

  • Geen extra kantoorruimte 

Ongeacht het aantal extra mensen dat je nodig hebt, je hoeft met nearshoring geen extra ruimtes te huren of naar een groter kantoor te verhuizen. Dit is één van de grootste voordelen van nearshoring: veel vaste lasten worden tot het absolute minimum beperkt. Bovendien werkt het twee kanten op. Je hoeft namelijk ook niet te blijven betalen voor ongebruikte ruimtes zodra het project is afgerond of als je op een gegeven moment moet afschalen. Kortom, geen zorgen over dure huurcontracten waar je nog maandenlang aan vast zit.

  • Geen extra investeringen in hardware en software

De kosten van computers, laptops, smartphones, beeldschermen, toetsenborden en softwarelicenties zitten allemaal bij de overeenkomst inbegrepen. Je hoeft dus geen extra investeringen te doen in hard- en software. 

  • Geen extra kantoorartikelen

Paperclips, sticky notes en pennen kosten niet zo heel veel, maar als je kijkt naar wat je kwijt bent aan een paar extra bureaus, ergonomische bureaustoelen en andere toebehoren dan zul je zien dat de kosten van kantoorartikelen al snel kunnen oplopen. Met nearshoring vallen deze kosten weg.

Meer weten over nearshoring kosten? Maak vrijblijvend een afspraak met Remote-IT!

Heb je interesse in nearshoring en ben je benieuwd naar de kosten voor nearshoring? Neem gerust contact op met Remote-IT en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het maakt niet uit of je tijdelijk extra mankracht nodig hebt voor een project of dat je de juiste persoon voor een permanente aanstelling zoekt. We denken graag met je mee over hoe we de vacatures binnen jouw organisatie het beste kunnen invullen. Daarbij nemen wij alle tijdrovende taken uit handen, zodat jij je op je core business kunt blijven focussen. Vanzelfsprekend blijf je wel volledig betrokken bij het recruitmentproces – jij bent uiteindelijk degene die de kandidaten selecteert.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.