Offshoring

Bij offshoring besteedt een bedrijf werkzaamheden uit aan overzeese landen. Het gaat hierbij vooral om ondersteunende of specialistische werkzaamheden, zodat het bedrijf zich kan blijven richten op hun core business. Denk aan een callcenter, helpdesk of specialistische ondersteuning bij een project. Binnen de IT worden er al jaren werkzaamheden uitbesteedt aan landen als China en India. Er worden gespecialiseerde developers uit overzeese landen ingezet voor activiteiten hier in Nederland. Toch wordt om meerdere redenen vaak de oplossing dichter bij Nederland gezocht, dan verandert offshoring in nearshoring, en dat is wat we bij Remote-IT aanbieden.  

Wat is de betekenis van offshoring?

Offshoring is het uitbesteden van werkzaamheden naar een overzees land. Het is een bekend voorbeeld van personeel en activiteiten outsourcen. Deze vorm van uitbesteden wordt vaak gekozen omdat de lonen in deze landen vaak lager liggen, waardoor de kosten ook lager zijn. Daarnaast kiezen bedrijven voor offshoring omdat het meer toegang geeft tot capaciteit, ze in verschillende tijdzones door kunnen blijven ontwikkelen en ze zich kunnen blijven focussen op hun core business.  

De voordelen van offshoring

Offshoring zal kosten met zich meebrengen, maar het biedt ook een aantal voordelen. Zo blijft er namelijk meer tijd over om je als bedrijf echt te richten op de kerntaken. Vooral als je je laat helpen bij het zoeken van het juiste, gekwalificeerd personeel. Daarnaast kan extern personeel op afstand een frisse blik op de organisatie richten, wat wellicht nieuwe perspectieven oplevert. Als laatste mag je verwachten van de specialist op afstand dat hij of zij de kennis en kunde in huis heeft die minimaal te vergelijken is met die van hier. Bij voorkeur zijn ze natuurlijk in het bezit van nog meer gespecialiseerde kennis die jullie organisatie helpt groeien naar een hoger niveau. 

Kies je voor offshoring of nearshoring

Offshoring en nearshoring worden vaak in één zin genoemd. Ze betekenen allebei het uitbesteden van werkzaamheden naar een ander land. Alleen bij offshoring gaat het om uitbesteden naar een overzees land en nearshoring naar een land in de ‘buurt’. De exacte definitie van in de buurt is niet omschreven. Bij Remote-IT houden we binnen Europa aan. Dit is vanwege het tijdsverschil van maximaal één uur en de overeenkomstige cultuureigenschappen. Wat past binnen jullie organisatie beter? Offshoring of nearshoring? Daarvoor zullen we moeten kijken naar de grootste verschillen tussen deze twee. 

De verschillen

  • Afstand: bij offshoring is de reisafstand groter dan bij nearshoring. Wanneer je zelf (regelmatig) een bezoek wilt brengen aan het buitenlandse team of medewerker kan dit veel tijd in beslag nemen. Bij nearshoring is het eenvoudiger om het team een keer naar Nederland te halen of die kant op te reizen. 
  • Cultuur: de cultuurverschillen met landen die dichter bij Nederland liggen zijn kleiner in vergelijking met landen uit Azië. Hoe minder cultuurverschillen er zijn, hoe makkelijker de samenwerking zal gaan. 
  • Tijd: het tijdsverschil met naastgelegen landen is heel klein, waardoor je hier minder rekening mee hoeft te houden, bijvoorbeeld met meetings plannen. Hoe verder weg het land ligt waar je een samenwerking mee hebt, hoe groter het tijdsverschil en hoe lastiger het contact leggen wordt. 

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Remote-IT & offshoring

Mede door bovengenoemde redenen richt Remote-IT zich op nearshoring in plaats van offshoring. Nearshoring biedt de mogelijkheid om jouw team uit te breiden met IT-personeel op afstand. Wij werken veel samen met onze partner kantoren in Oost-Europa. Daar is het aanbod van IT-personeel groter dan de vraag. Terwijl het in Nederland juist andersom ligt. Daarom helpen we al jaren Nederlandse bedrijven met het vinden van goed IT-personeel middels nearshoring. Van kennismaking en werving en selectie tot aan het moment dat we kunnen zeggen: Gefeliciteerd met je nieuwe collega. We zijn en blijven betrokken tot het laatste moment. Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op.

Remote-IT & outsourcing

Denk jij na over outsourcing? Voor bijvoorbeeld een specifiek project of alle IT-werkzaamheden? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte match met behulp van nearshoring. Het aanbod van developers in Oost-Europa is groter dan de vraag en in Nederland is het net andersom. Van kennismaking en werving en selectie tot het moment dat we kunnen zeggen: Gefeliciteerd met je nieuwe collega. We zijn en blijven betrokken tot het laatste moment. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.