Nearshoring

Ben je al enige tijd op zoek naar een goede IT-professional? Dat kan een flinke klus zijn, vooral nu in Nederland het tekort aan vakkundige technische ontwikkelaars mét ervaring voorlopig niet is opgelost. Met als gevolg dat werk blijft liggen en de IT-vacature lang open blijft staan. Nearshoring kan voor jouw bedrijf dé oplossing zijn. Remote-IT helpt je bij het vinden van gekwalificeerd en ervaren IT-personeel in nabijgelegen landen, die op afstand dedicated voor je aan de slag kunnen. 

Wat is de betekenis van nearshoring?

Nearshoring betekent het uitbesteden van werkzaamheden aan personeel afkomstig uit dichtbijgelegen landen die op afstand aan de slag kunnen voor jouw bedrijf. Denk aan landen als Oekraïne, Bosnië & Herzegovina en Turkije. In deze landen zijn IT-opleidingen erg populair, waardoor het aanbod aan developers en ander IT-personeel groeit. Echter is het aanbod groter dan de vraag naar developers in Oost-Europa. En dat biedt weer interessante mogelijkheden voor bedrijven in Nederland. Denk aan hoge kwaliteit van het personeel, de flexibiliteit die het jouw organisatie biedt en de kostenreductie. Mede hierdoor neemt de populariteit van nearshoring snel toe. 
Hoe vind je dan de juiste developer of software engineer? Daar helpt Remote-IT je graag bij. Wil je meer weten over nearshoring? Download dan de whitepaper. 

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

De voordelen van nearshoring

In Nederland is het vaak lastig om goed opgeleid én beschikbaar IT-personeel te vinden. Nearshoring kan de oplossing zijn. Naast de kwaliteit, flexibiliteit en kostenreductie heeft nearshoring nog een aantal voordelen. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over een kantoorruimte, laptop, telefoon of administratie. Jouw extra personeelslid werkt op afstand met zijn eigen middelen en we zorgen ervoor dat het administratief goed geregeld is. Je kunt hem of haar dus echt zien als een extra medewerker en volledig teamlid die 100% toegewijd is aan jouw project of organisatie. Bovendien kun je met nearshoring je blijven focussen op jouw core-business. 

Wie is Remote-it?

Remote-IT is dé strategische partner op het gebied van IT-nearshoring. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘Remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers. Dit doen wij via onze (partner)kantoren in verschillende landen waar het aanbod van kwalitatieve IT professionals groot en divers is.

In hoeverre is nearshoring interessant voor jouw bedrijf?

Ben je aan het onderzoeken of nearshoring ook interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Bij Remote-IT helpen we je graag die vraag te beantwoorden. Ten eerste kun je met nearshoring snel schakelen en op- of afschalen. Zo kun je deze manier van samenwerking een periode uitproberen. Bovendien hanteren we bij Remote-IT een proefperiode van twee maanden en is het contract van jouw nieuwe medewerker op afstand in deze periode dagelijks opzegbaar. Na de proefperiode is het contract maandelijks opzegbaar. Bijna overtuigd? Bij Remote-IT hanteren we altijd een aantrekkelijke prijsstelling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op.  

Voordelen Nearshoring

Focus op jouw core-business, de programmeurs vinden wij.
Mogelijkheid om snel op te schalen.
Volledige betrokkenheid in het recruitmentproces. Jij selecteert uiteindelijk je eigen kandidaten.
Volledige controle over het proces, je communiceert direct met je eigen ontwikkelteam. (100% toegewijd aan jouw project).
Geen zorgen om kantoorruimte, apparatuur, administratie of ondersteunend personeel.
Aantrekkelijke prijsstelling
De eerste 2 maanden betreft een proefperiode en is het contract dagelijks opzegbaar, daarna per maand.

Zijn er ook nadelen aan nearshoring

De nadelen van nearshoring noemen we liever aandachtspunten, aangezien het handig is om met deze punten rekening te houden. Het eerste aandachtspunt is de afhankelijkheid. Als bedrijf kan het soms lijken dat je afhankelijkheid groter wordt bij het inschakelen van een medewerker op afstand. Maak van te voren duidelijke afspraken over bijvoorbeeld het termijn en de vorm van de samenwerking. Dan kan het alleen maar beter verlopen. Het tweede aandachtspunt is communicatie. Doordat de developers werken op afstand is goed projectmanagement essentieel. Daarom raden we aan om dagelijks contact te hebben tijdens bijvoorbeeld de daily standups. Het laatste aandachtspunt is vertrouwelijke informatie. Zeer waarschijnlijk gaat de developer op afstand werken met vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Daarom is het belangrijk om van tevoren een helder contract op te stellen en die te laten tekenen door de leverancier en de developers. Remote-IT helpt je deze aandachtspunten te coveren.  

Werken op afstand steeds populairder

Steeds meer bedrijven doen het: werken op afstand. Medewerkers wisselen steeds vaker thuiswerken af met kantoordagen. Daarnaast zien we ook een duidelijke groei met medewerkers aannemen die niet in Nederland woont. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat deze digitale vorm van samenwerken in een stroomversnelling is geraakt en meer en meer door bedrijven en medewerkers wordt geaccepteerd. Hierdoor zien we ook een groei in de acceptatie en motivatie van nearshoring. Mensen realiseren zich dat een fysieke locatie niet perse noodzakelijk is om je werkzaamheden uit te voeren. Bovendien wordt digitaal samenwerken voor iedereen steeds toegankelijker.

Is nearshoring ook voor MKB-bedrijven?

Op dit moment zijn het vooral de grote bedrijven die gebruik maken van IT-nearshoring. Terwijl nearshoring ook voor MKB-bedrijven aantrekkelijk kan zijn. Vooral als ze te maken hebben met het niet kunnen vinden van een geschikte IT-specialist in Nederland, terwijl ze die hard nodig hebben. Dan kun je een gekwalificeerd en hoogopgeleide IT’er op afstand aannemen, waardoor je wel die kennis en vaardigheden in huis haalt. Bovendien is nearshoring flexibel. Moet je bijvoorbeeld als MKB-bedrijf snel je ontwikkelcapaciteit verhogen, dan kun je snel uitbreiden zonder veel risico te lopen.  

De verschillen tussen offshoring en nearshoring

De termen offshoring en nearshoring lijken enorm op elkaar en ook de betekenis ligt niet ver uit elkaar. Beide betekenen het uitbesteden van werkzaamheden naar een ander land. Waar bij nearshoring het personeel uit één van de omliggende landen wordt ingeschakeld, wordt bij offshoring het personeel van over de hele wereld geworven. Bij Remote-IT faciliteren we nearshoring voor diverse Nederlandse organisaties. Samen met onze (partner)kantoren werven en selecteren we IT-personeel uit Oost-Europa. Waarom deze landen? Omdat hier het aanbod van hoog opgeleid en gekwalificeerd IT-personeel groot is, het tijdsverschil maximaal één uur is en ze overeenkomstige cultuureigenschappen hebben. Om na te gaan of nearshoring of offshoring beter bij jouw organisatie past, zullen we moeten kijken naar de grootste verschillen tussen deze twee.

De verschillen: 

  • Afstand: nearshoring heeft een kleinere reisafstand dan offshoring. Als je zelf regelmatig een bezoek wilt brengen aan je buitenlandse teamleden, kost het minder tijd als dit personeelslid in Oost-Europa zit. Bovendien is het bij nearshoring ook gemakkelijker om je teamleden naar Nederland te halen voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of teamvergadering. 
  • Cultuur: de cultuurverschillen met Oost-Europese landen zijn kleiner in vergelijking met landen uit Azië. Hoe minder cultuurverschillen er zijn, hoe makkelijker de samenwerking zal gaan. 
  • Tijd: hoe verder een land vanaf Nederland ligt, hoe groter het tijdsverschil. En hoe groter het tijdsverschil, hoe lastiger de communicatie wordt. Denk aan meetings plannen, dat wordt ingewikkelder bij offshoring dan bij nearshoring. 

Remote-IT & nearshoring

Wanneer je op zoek bent naar een partner op het gebied van IT-nearshoring, dan ben je bij Remote-IT aan het juiste adres. We zijn niet alleen een partner die jouw bedrijf de juiste IT-professional biedt, maar ook de strategische partner die meedenkt in oplossingen. Wij werven IT-professionals (met name developers) die ‘remote’ werkzaamheden uitvoeren voor Nederlandse opdrachtgevers zoals jij. In verschillende landen zitten onze (partner)kantoren waar het aanbod van kwalitatieve IT-professionals groot en divers is. Zet jij ons binnenkort aan het werk? Download de whitepaper en lees hoe we te werk gaan. 

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.