Software development nearshoring

Als jouw organisatie zich bezighoudt met software development, dan ben je ongetwijfeld bekend met het feit dat de IT sector al een tijdje worstelt met personeelstekorten. Maar de oplossing voor dat probleem is dichterbij dan je denkt. De afgelopen jaren heeft zich een ongekende verschuiving naar remote work voorgedaan, waarin we steeds meer zijn gaan vertrouwen op digitale oplossingen. Als er iets is dat we hebben geleerd van de lockdowns tijdens de coronapandemie, dan is het dat veel werkzaamheden op afstand kunnen worden uitgevoerd; en nog bijzonder efficiënt ook. Dat is waar outsourcing om de hoek komt kijken.

Wanneer je een intern team van software developers wil aanvullen met nieuw talent, dan zijn er meerdere routes die je kunt nemen om dat te realiseren. Welke route het beste past bij jouw organisatie, is vooral afhankelijk van hoe ver je bereid bent om te reiken – en hoe in hoeverre je wilt dat nieuw talent past binnen de bestaande bedrijfscultuur. Hieronder vertellen we wat meer over software development via nearshoring, welke voordelen het biedt en in welke situaties deze vorm van outsourcing interessant is voor een organisatie.

Daarnaast belichten we kort van Remote-IT voor jou kan betekenen op het gebied van nearshore software development.

Wat is nearshore software development?

Wanneer we spreken over nearshore software development, dan hebben we het over het uitbesteden van een software development project (of bepaalde taken binnen zo’n project) aan individuele developers of development teams die gevestigd zijn in een nabijgelegen land. Nearshoring kan eenmalig zijn, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk meer mankracht nodig hebt voor een groot project. Maar er zijn ook organisaties die structureel gebruik maken van software developers via nearshoring.

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Wat zijn de voordelen van nearshore software development ten opzichte van offshoring?

Het inschakelen van software developers buiten de muren van je organisatie kan erg aantrekkelijk zijn voor een organisatie. Maar wat zijn nu precies de voordelen van nearshore software development ten opzichte van offshoring?

Nabijheid

Als er tijdens een project problemen ontstaan, gebeurt dat altijd op het verkeerde moment. Dan zijn snel handelen en goed samenwerken van essentieel belang. Met offshoring kan dat behoorlijk lastig zijn, zeker wanneer er een groot tijdsverschil tussen beide partijen zit. Maar wanneer jouw onderneming en je software development team zich in dezelfde tijdzone bevinden, is samenwerken aanzienlijk makkelijker. Bij urgente zaken kun je namelijk direct contact opnemen, wetende dat de andere partij (ongeveer) dezelfde werktijden hanteert. Software development via nearshoring is dan ook zeker aan te raden wanneer frequente communicatie en eventueel persoonlijk contact wenselijk is. 

Culturele overeenstemming

Communicatiestijlen kunnen de manier waarop zakelijke relaties functioneren (en dus de algehele samenwerking) sterk beïnvloeden. Men staat er vaak niet bij stil dat culturele verschillen in de manier waarop er door beide partijen gecommuniceerd wordt, kan leiden tot het verbreken van outsourcing partnerschappen. De woorden, het gedrag en gebaren die voor ons niet meer dan normaal zijn, kunnen in sommige verder gelegen landen beledigend of aanstootgevend zijn. Om nog maar niet te spreken over de potentiële verschillen in normen en waarden, overtuigingen en verwachtingen. Dit is één van de primaire redenen dat software development via nearshoring terrein wint. Door nearshoring partners te kiezen wiens cultuur en werkethiek zeer vergelijkbaar zijn met die van jouw bedrijf, blijft de kans op ongemakkelijke situaties en misverstanden tot het absolute minimum beperkt.

Snelle toegang tot het juiste talent

Aan de beslissing om een nieuw softwareproduct te ontwikkelen gaan vaak veel overwegingen vooraf. Hebben we voldoende capaciteit? Hebben we hier het budget voor? En bovendien: hebben we de juiste vaardigheden in huis? Software development via nearshoring biedt toegang tot specialisten in het vakgebied die niet alleen bekend zijn met de nieuwste technologieën, maar veelal ook ervaring hebben met projecten die vergelijkbaar zijn met die van jou. Zo’n grote talentenpool tot je beschikking hebben maakt het ontwikkelingsproces vele malen effectiever. In plaats van lokale kandidaten te rekruteren (die wellicht niet aan al je vereisten voldoen) kun je met nearshoring direct aan de slag met talent dat over alle benodigde kennis, expertise en ervaring beschikt.

Wanneer kies je voor software development via nearshoring?

Je weet nu wat nearshoring inhoudt en wat de voordelen zijn. Klinkt het als de ideale oplossing voor jouw organisatie? Natuurlijk is het wel van belang dat om goed te kijken naar je budget, je interne capaciteit en de deadlines van je projecten voordat je besluit om werkzaamheden over te dragen aan een derde partij. Dus wanneer kies je voor software development via nearshoring, en wanneer ben je beter af als je de ontwikkeling van software door een intern team laat uitvoeren?

Nearshore software development is interessant als jouw onderneming op dit moment:

  • Een tekort heeft aan gespecialiseerde developers voor een project of product;
  • Meer technische expertise vereist dan je in huis hebt;
  • Snel moet opschalen (of verwacht dit op korte termijn te moeten doen);
  • Een innovatief software product op de markt wil brengen.

Het outsourcen van software development via nearshoring zorgt dat je meer talent met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring tot je beschikking hebt, dat deadlines gehaald worden en dat je kunt besparen op personeelskosten.

Wat kan Remote-IT betekenen voor jouw organisatie?

Ben je inmiddels overtuigd door de voordelen van nearshore software development en heb je één of meerdere projecten op de planning staan waarbij je wel wat extern talent kunt gebruiken? Dan ben je bij Remote-IT aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het werven van software developers via nearshoring en helpen je graag bij het samenstellen van een team van developers dat remote werkzaamheden voor jouw bedrijf uitvoert. We hebben meerdere partnerkantoren in nabijgelegen landen waar veel goed opgeleide developers zitten, die aan waardevolle aanvulling zijn voor jouw project en je organisatie als geheel. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.