Back-end Developer

De structuur, het systeem, de gegevens en de serverfuncties van een site worden ontwikkeld door een back-end developer. Samen met de front-end developer vormt de back-end developer een sterk team om een goed functionerende, visueel aantrekkelijke website te creëren. Als je team niet beschikt over voldoende back-end ontwikkelingscapaciteit, dan is de stap om een nieuwe back-end developer te zoeken een logische vervolg stap. Maar hoe vind je die ene topper in een markt waar een ernstig tekort is aan developers? Remote-IT helpt je daar graag bij, door nieuwe back-end developers via nearshoring te vinden. Lees hieronder wat het outsourcen van een developer inhoudt, wat de voordelen zijn en wat het jullie oplevert.

Wat houdt dat precies in, een back-end developer outsourcen?

Personeel gezocht! Vacature per direct beschikbaar! Herkenbare teksten voor jullie? Wat als je de juiste medewerker niet kunt vinden voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden of een project? Dan kun je het werk uitbesteden aan een externe organisatie. Dat wordt ook wel outsourcing genoemd. Niet alleen werkzaamheden of diensten, maar ook werknemers kunnen via outsourcing ingezet worden. Als we kijken naar de IT-branche en specifiek een back-end developer, dan betekent het niets minder dan het uitbesteden van het back-end developers werk naar een andere partij of individu. Bij Remote-IT zorgen we ervoor dat outsourcing niet ingewikkeld wordt. We beginnen met een kennismakingsgesprek over jouw project, waarbij we je wensen, doelen en deadlines bespreken. Vervolgens selecteren wij één of meerdere professionals uit ons netwerk die het beste bij jouw project passen. Bij ons ben je als opdrachtgever volledig betrokken bij het recruitmentproces en beslis jij wie er wordt aangenomen. Dit betekent dat wanneer je kandidaten hebt gekozen, ze meteen voor je aan de slag kunnen. Vervolgens blijf je zelf dagelijks verantwoordelijk voor de aansturing. Zo houd je zelf de controle in handen!

Nieuw: de voordelen van Nearshoring voor jouw bedrijf in één overzicht!

Wat zijn de voordelen van een back-end developer outsourcen?

Het inhuren van een back-end developer via outsourcing biedt veel voordelen, waaronder:

  • Kostenbesparing

Kostenbesparing is voor de meeste bedrijven de belangrijkste reden om een back-end developer te outsourcen. De lonen van de landen waar de developers vandaan komen liggen vaak lager, waardoor de kosten ook lager zijn dan in Nederland. Bovendien bespaar je op de kosten die gepaard gaan met het aannemen van een nieuw teamlid, denk aan cursussen, een kantoorruimte en middelen zoals hardware en software.

  • Flexibele contracten

Het is logisch dat je eerst wil proberen of het outsourcen iets voor jullie is. Veel ondernemers die wij spreken uiten hun zorgen als het gaat om IT-personeel direct aannemen, vooral na de laatste crisis. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je hardwerkende developers met een vast contract moet ontslaan, met een hoop juridische problemen als gevolg. Outsourcing kan dan juist een oplossing bieden, door ze flexibele contracten aan te bieden. Back-end developers kun je op basis van een project ook tijdelijk aannemen met een bepaalde opzegtermijn. Dit maakt je bedrijf een stuk flexibeler.

  • Meer kennis

Via outsourcing schakel je altijd gediplomeerd en gekwalificeerd IT-personeel. Dat is vooral handig wanneer je bedrijf intern niet over alle kennis beschikt om een project op te leveren. Niet alleen leren je eigen developers hiervan, de externe developers kunnen direct aan de slag zonder ze eerst een volledig onboarding traject te laten doorlopen. Bovendien werkt de uitwisseling van kennis zeer gunstig weten we uit ervaring, ook voor toekomstige projecten.

Waarom kiezen voor een back-end via nearshoring?

Outsourcing kent verschillende vormen. Bij onshoring haal je een back-end developers uit eigen land binnen, terwijl bij offshoring de IT-werkzaamheden worden uitgevoerd door buitenlandse developers uit verweg gelegen landen. Het blijkt echter dat nearshoring, waarbij werkzaamheden worden uitgevoerd door een back-end developer uit een nabijgelegen land, de meest aantrekkelijke optie is voor Nederlandse bedrijven. Door te kiezen voor een back-end developer via nearshoring profiteer je namelijk van:

  • Real-time communicatie

Hoewel kostenbesparing vaak de drijfveer is achter offshoring, kan het uiteindelijk duurder uitpakken. Communicatie verloopt vaak stroef als gevolg van de grote afstanden en tijdsverschillen. Het is een uitdaging om de samenwerking te coördineren en zelfs simpele vragen hebben meer tijd nodig om beantwoord te worden. Dit alles vertraagt ​​projecten en kan de vooruitgang negatief beïnvloeden. Door te kiezen voor nearshoring en samen te werken met back-end developers uit naburige landen, in dezelfde tijdzone, wordt real-time communicatie mogelijk gemaakt en kunnen projecten sneller vooruitgang boeken.

  • Hoog niveau van de Engelse taal

Eén team, één taal. Het is binnen een project wel zo fijn dat iedereen dezelfde taal spreekt en elkaar begrijpt. Bij outsoursing heb je niet altijd de garantie dat back-end developers de Engelse taal perfect beheerst. Maar als je kiest voor nearshoring in plaats van offshoring, dan zijn er aanzienlijk minder taalbarrières weten we uit eigen ervaring. In nabijgelegen landen hebben kandidaten doorgaans een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als in geschrift. Dit maakt de samenwerking tussen jouw team en externe medewerkers alleen maar beter.

  • Een vergelijkbare cultuur en mentaliteit

Zelfs als je samenwerkt met een partner die via offshoring developers kan leveren die dezelfde taal spreken, zijn er nog steeds culturele verschillen waar je tegenaan kunt lopen. En als je externe back-end developers hebt die verder weg zitten, kan het zijn dat ze een andere manier van werken hebben dan jouw eigen team. Dat hoeft niet per se negatief te zijn, het kan juist heel goed uitpakken. Maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je kiest voor een back-end developer via nearshoring, hoef je hier niet mee bezig te zijn. Werknemers in nabijgelegen landen hebben vaak een vergelijkbare cultuur en mentaliteit als jouw eigen team. Dat maakt het veel makkelijker om iedereen op dezelfde lijn te krijgen.

Wat kan Remote-IT betekenen voor jouw organisatie?

Voor bedrijven in Nederland is het inschakelen van back-end developers via nearshoring een slimme zet. Je kunt besparen op onder andere loonkosten en processen zonder dat de communicatie onder druk komt te staan door tijdzones en culturele verschillen. Remote-IT is jouw strategische partner op het gebied van nearshoring en neemt graag het recruitmentproces uit handen. Vertel ons wat je nodig hebt en wij zorgen voor geschikte kandidaten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.