Tekort aan programmeurs opgelost door Remote-IT

Het tekort aan goede programmeurs lijkt de laatste jaren alleen maar groter te worden. Meer en meer vacatures blijven open staan en IT-specialisten worden met spoed gevraagd. Komen er dan geen programmeurs meer van school? Jawel, gemiddeld komen er 20.000 IT-talenten van school per jaar, maar tegelijkertijd blijven er 25.000 vacatures bijkomen. Los van alle vacatures die nog open staan. Hierdoor ontstaat er elk jaar een tekort van maar liefst 5.000 IT’ers. Is er dan helemaal geen oplossing? Zeker wel, door IT-professionals van buiten de Nederlandse grenzen in te schakelen, in de vorm van nearshoring. Herken jij ook het tekort aan programmeurs? Bij Remote-IT helpen we developers te vinden die universitair geschoold zijn, goed Engels spreken en ervaringen hebben met onder andere agile software development voor jouw organisatie.

Tal van IT-specialisten

Onze nearshoring dienst is ontstaan vanuit de krapte op de arbeidsmarkt. Ondanks dat de IT-markt al jaren in een bloei zit, is er toch een tekort. Dat komt doordat er in de afgelopen jaren heel veel specialisaties zijn ontstaan. Denk aan meerdere programma’s, software en methoden waar een programmeur zich in kan specialiseren. Hierdoor is er een krapte ontstaan en blijft de groeiende vraag naar diverse IT-functies structureel hoog. 

Gevolgen van het groeiende tekort developers

De tekorten op de IT-arbeidsmarkt zijn te vergelijken met die van voor de crisis in 2008. De verhouding tussen een beschikbare IT-specialist tegenover een vacature is ongeveer één op zestien. Dat verschil is enorm. Je kunt je dus voorstellen als je een goede developer bent, je een ruime keuze hebt om voor een bedrijf te gaan werken. Vooral als young professional zul je erg gewild zijn onder bedrijven. Met als gevolg dat er hogere lonen worden gevraagd. De inhuurtarieven van applicatie gerelateerde functies zijn bijvoorbeeld flink gestegen de afgelopen jaren. Deze schaarste zal voorlopig wel blijven bestaan. Hierdoor zijn bedrijven steeds afhankelijker van externe inhuur van developers, waarbij nearshoring wel een heel interessante oplossing kan bieden. Vooral omdat hier de arbeidslonen nog een stuk lager liggen.

Ontdek de voordelen van Nearshoring voor jouw organisatie!

Nearshoring de oplossing voor het tekort aan developers

Er wordt hard gewerkt om de kloof tussen de vraag en het aanbod van IT-talenten te dichten. Extra scholingsprogramma’s worden opgetuigd, meer specialistische opleidingen worden aangeboden, maar om de behoefte nu direct te vervullen kun je kiezen voor het alternatief nearshoring. Nearshoring betekent het uitbesteden van werkzaamheden aan personeel afkomstig uit dichtbijgelegen landen die op afstand aan de slag kunnen voor jouw bedrijf. Denk aan landen als Bosnië & Herzegovina en Turkije. 

Nearshoring kent verschillende voordelen: 

  • Mogelijkheid om snel op te schalen (en ook weer afschalen).
  • Geen zorgen over extra kantoorruimte en apparatuur.
  • Specialistische IT-kennis snel tot jouw beschikking. 
  • Focus houden op jouw core-business, terwijl jouw development team op afstand zelfstandig aan het werk gaat.

Wanneer ga je jouw tekort aan developers oplossen?

Pak het tekort van developers binnen jouw bedrijf vandaag nog aan met de hulp van Remote-IT. Bij Remote-IT ben je verzekerd van een efficiënt recruitmentproces, volledige betrokkenheid, een goede communicatie en een flexibel contract met een aantrekkelijke prijsstelling. Heb jij ook behoefte aan ervaren developers met de juiste kwalificaties en ben je benieuwd of IT-nearshoring de oplossing is voor jouw organisatie? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Remote-IT. Wij vertellen je graag wat wij als strategische nearshoring partner voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.