Jouw eigen development team op afstand

 Veel bedrijven zijn op zoek naar IT-professionals. Goede developers met een hoog technisch kennisniveau. Met enige regelmaat vinden ze echter niet het gekwalificeerde personeel waar ze behoefte aan hebben. De oplossing kan het uitbesteden van deze werkzaamheden naar het buitenland zijn. In deze landen zijn IT-specialisten en developers wel beschikbaar. Je creëert als het ware jouw eigen development team op afstand. Toch twijfelen veel bedrijven in Nederland hierover. De vraag is, waarom?

Tekort aan developers opgevuld

Een development team op afstand is een vorm van nearshoring, waarbij je werkzaamheden uitbesteed aan personeel afkomstig uit dichtbijgelegen landen. In dit geval dus IT-personeel en developers die in een team IT-werkzaamheden voor jou doen op afstand. Deze vorm van werken kan een goede oplossing zijn als er in de nabije omgeving niet het juiste personeel te vinden is. Terwijl in Oost-Europa er juist meer IT’ers zijn dan banen. Een goede reden dus om een deel van je ontwikkelcapaciteit daar te beleggen en het tekort in Nederland op deze manier aan te vullen. Wie er dan in jouw developers team zitten is afhankelijk van de opdracht of het project. Denk bijvoorbeeld aan Python developers, Java developers, Javascript developers, PHP developers of Mobile developers.

Ontdek de voordelen van Nearshoring voor jouw organisatie!

Tekort aan developers

Er heerst al jaren een tekort aan developers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het vinden van het juiste personeel dat voldoet aan jouw wensen en ook nog technisch geschoold is, blijft een tijdrovende uitdaging. Vooral als het gaat om de groei van je (software)bedrijf. Merendeel van de Nederlandse ondernemers noemen het tekort aan technisch talent een belemmering voor de uitbreiding en ontwikkeling van hun softwarebedrijf. Ook dit jaar zal wederom een groot percentage van vacatures voor softwareontwikkelaars erg moeilijk in te vullen zijn. Hoe vind je dan toch de juiste developer of software engineer? Daar helpt Remote-IT je graag bij. Wij vertellen je welke mogelijkheden nearshoring heeft voor jouw organisatie. 

Dedicated development team op afstand

Een dedicated (mobile) development team is een samengesteld developers team met professionals die samenwerken aan een project op afstand. Elke developer heeft zijn eigen expertise en samen vormen ze een team voor een opdrachtgever. Je kunt ze echt zien als onderdeel van jouw organisatie. Ze dragen, weliswaar op afstand, bij aan het succes van een organisatie en maken impact op klanten. Goede communicatie is essentieel bij een development team op afstand, maar als dat goed zit, zal ook de samenwerking soepel verlopen. 

Een development team als verlengstuk van je organisatie

Waarom is een development team de oplossing? Het belangrijkste antwoord daarop is dat het team een verlengstuk is van jouw organisatie. De vaardigheden en/of kennis die nu ontbreken binnen jouw organisatie kan op afstand ingeschakeld worden. Vooral als er een specifieke opdracht uitgevoerd moet worden, is een team specialisten op afstand een goede oplossing. Een intensieve samenwerking op het gebied van kennis, innovatie en ervaring zal zich ontwikkelen. Jullie kunnen zelfs van elkaar leren. Het voordeel van een development team op afstand is dat het flexibel is. Bijvoorbeeld als het project is afgelopen kun je de samenwerking stopzetten of als een project groter wordt, kun je juist opschalen.

De taal die iedereen spreekt

Een veel voorkomende vraag is of er wel goed gecommuniceerd kan worden met IT-specialisten en developers uit een ander land. Als je met IT-specialisten uit Oost-Europa gaat werken, vormt dit geen probleem. Ze zijn HBO of Universitair geschoold en spreken dan ook goed Engels. 

Geen cultuurverschillen onderling 

Cultuurverschillen tussen een developers team op afstand en het personeel in Nederland zullen hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn. Of dat een probleem is? Zeker niet. 

Door samen te werken met collega’s in het buitenland leer je soms anders zaken doen en je leert over elkaars gewoontes. Oost-Europese developers staan bekend om een hoge arbeidsethos. In deze landen heerst geen 9 tot 5 mentaliteit. Bovendien vinden wij het belangrijk dat IT-professionals trouw zijn, pro-actief meedenken met hun opdracht gevers en natuurlijk goed zijn in hun werk. Daarom zijn we bij Remote-IT extra alert op deze punten.

Werken tijdens dezelfde tijden

Als bedrijf wil je graag snel kunnen communiceren met je collega’s. Maar als je een deel van het werk uitbesteed wordt naar het buitenland heb je het risico dat er tijdsverschil is, waardoor communiceren lastiger wordt. Bij nearshoring is dit nauwelijks van toepassing, doordat de IT-professionals in een nabijgelegen land aan het werk zijn, en niet zoals bij offshoring aan de andere kant van de wereld. Bovendien werken de IT-professionals van Remote-IT van 08.00 – 17.00 Nederlandse tijd. Hierdoor hoef je niet lang te wachten op een reactie en kun je altijd bellen als er dringende zaken of deadlines zijn.

Hoge commitment

Hoe weet je zeker dat jouw development team in het buitenland toegewijd is aan jouw bedrijf? Wij bij Remote IT hebben de afspraak dat iedereen maatwerk recruitment krijgt. Als werkgever ben je volledig betrokken bij het recruitmentproces. Je krijgt alle cv’s onder ogen en daarna vinden er meerdere videocalls plaats met kandidaten. Je kunt jouw team bezoeken wanneer je maar wilt en daarnaast is er vanzelfsprekend de mogelijkheid dat het team met enige regelmaat overkomt naar Nederland. Op deze manier zie je zelf hoe toegewijd de developers op afstand voor jou aan het werk zijn.

Is een development team op afstand voor mijn organisatie geschikt?

In principe kan elk bedrijf een development team op afstand inschakelen. Wij zien zowel kleine start-ups tot grote multinationals gebruik maken van deze vorm van outsourcing. Welke opdrachten het development team kan uitvoeren is verschillend. Denk bijvoorbeeld aan interne software optimalisatie, ontwikkelen van een product tegen een lage kostprijs of het schrijven van diverse codes. 

Hoe schakel je een development team in? 

Overtuigd van de waarde van een development team op afstand? Hoe schakel je dan zo’n team in? Door Remote-IT je te laten helpen. Wij stellen zorgvuldig een development team op afstand voor je samen. De beste IT-professionals worden geselecteerd. We hebben zelf geen IT-personeel op de bank zitten, maar gaan daadwerkelijk op zoek naar de beste match voor jouw organisatie. Ons team aan recruiters en projectmanagers voeren zelfstandig technische en HR interviews. We selecteren de beste kandidaten en leggen die aan je voor. We zorgen ervoor dat afspraken nagekomen worden en dat controles uitgevoerd worden. 

Ben je overtuigd van de voordelen van een development team op afstand? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.