Mogelijkheden van nearshoring voor jouw organisatie

Staan de vacatures voor developers al (te) lang open? Dat horen we vaker bij Remote-IT. In Nederland kampen grote en kleine organisaties al lange tijd met het tekort aan developers. Vooral developers met het juiste kennisniveau zijn lastig te vinden en het ziet er niet naar uit dat dit probleem snel wordt opgelost. Overweeg daarom eens de mogelijkheden van nearshoring voor jouw organisatie. Nearshoring is een goede oplossing om toch aan voldoende developerscapaciteit te komen. Lees in deze blog meer over jouw mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Wat betekent nearshoring?

Voordat we de mogelijkheden bespreken, vertellen we eerst wat nearshoring is. Nearshoring of nearshore outsourcing betekent het uitbesteden van werkzaamheden aan personeel (of een organisatie) in een relatief dichtbijgelegen land. Dit personeel gaat op afstand aan de slag voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan Oost-Europese landen. In deze landen zijn IT-opleidingen erg populair, waardoor het aantal goede developers en ander IT-personeel groeit. Doordat het aanbod in deze landen groter is dan de vraag naar deze functies, zijn er developers die graag aan de slag willen voor bedrijven in Nederland. En dat biedt mogelijkheden, zoals het verhogen van developmentcapaciteit binnen de organisatie, flexibiliteit en lagere arbeidskosten. Het is dan ook niet vreemd dat nearshoring steeds vaker ingezet wordt door Nederlandse bedrijven.

Ontdek de voordelen van Nearshoring voor jouw organisatie!

Tekort aan developers

Er heerst al jaren een tekort aan developers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het vinden van het juiste personeel dat voldoet aan jouw wensen en ook nog technisch geschoold is, blijft een tijdrovende uitdaging. Vooral als het gaat om de groei van je (software)bedrijf. Merendeel van de Nederlandse ondernemers noemen het tekort aan technisch talent een belemmering voor de uitbreiding en ontwikkeling van hun softwarebedrijf. Ook dit jaar zal wederom een groot percentage van vacatures voor softwareontwikkelaars erg moeilijk in te vullen zijn. Hoe vind je dan toch de juiste developer of software engineer? Daar helpt Remote-IT je graag bij. Wij vertellen je welke mogelijkheden nearshoring heeft voor jouw organisatie. 

Waarom nearshoring in een vogelvlucht populairder werd

Het zal niemand verbazen dat de pandemie voor een versnelde digitalisering heeft gezorgd. Het heeft ons gedwongen om bedrijfsprocessen en werkmethoden in alle sectoren te optimaliseren, zodat we meer en meer remote kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan meer hybride werkplekken, verbeterde verbinding tussen collega’s en software die het digitaal samenwerken gemakkelijker maakt. Deze ontwikkeling gaat parallel aan de toename van nearshoring. Doordat het remote werken makkelijker gaat, is nearshoring voor veel bedrijven geen brug te ver meer. De voordelen van nearshoring worden steeds sneller herkent. Het ‘nieuwe werken’ wordt steeds vaker omarmt, waardoor er ook trends in nearshoring ontstaan:

1. Lagere arbeidskosten: één van de belangrijkste voordelen van nearshoring blijven de lagere arbeidskosten. Deze liggen in Oost-Europa nog lager dan in Nederland. Ondanks de stijgende lonen hier in Nederland, blijft het in Oost-Europa relatief laag. 

2. Bedrijfscultuur verandert: doordat er meer op afstand wordt gewerkt en de processen volop in ontwikkeling zijn, zien we steeds vaker dat de bedrijfscultuur veranderd. Hybride werken brengt andere uitdagingen met zich mee, zoals hoe houd je iedereen betrokken en gemotiveerd? Maar ook hoe gaat een onboardingsproces op afstand? Organisaties zijn bezig met nieuwe kaders schetsen om nieuwe teamleden naadloos te laten integreren in het bedrijf. Vooral bedrijven die nearshoring inzetten, zijn volop bezig met deze ontwikkeling. 

3. Nieuwe tools en software: Zoom, Teams en Google Meet zijn programma’s die we nu niet meer kunnen wegdenken uit onze werkdag, echter is dit tijdperk nog maar net begonnen. Veel organisaties moesten snel kiezen welke software ze wilden gebruiken, maar nu de rust weer terug is zullen er wellicht nieuwe, betere programma’s zijn om de productiviteit te optimaliseren. We gaan de komende periode dus veel zien dat bedrijven die werken met nearshoring hun projectbeheer, videoconferenties en klantcommunicatie tools gaan heroverwegen.

Voordelen Nearshoring

Focus op jouw core-business, de programmeurs vinden wij.
Mogelijkheid om snel op te schalen.
Volledige betrokkenheid in het recruitmentproces. Jij selecteert uiteindelijk je eigen kandidaten.
Volledige controle over het proces, je communiceert direct met je eigen ontwikkelteam. (100% toegewijd aan jouw project).
Geen zorgen om kantoorruimte, apparatuur, administratie of ondersteunend personeel.
Aantrekkelijke prijsstelling
De eerste 2 maanden betreft een proefperiode en is het contract dagelijks opzegbaar, daarna per maand.

De voordelen van Nearshoring

Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van nearshoring. Naast de kwaliteit, flexibiliteit en kostenreductie kent nearshoring nog enkele voordelen. Zo zijn er namelijk ook een aantal praktische voordelen. Denk aan extra kantoorruimte die niet nodig is en je hoeft geen laptop, software of telefoon aan te schaffen. Je IT-professional op afstand werkt in zijn of haar eigen kantoor en beschikt over eigen hardware.

Voor nearshoring ben je bij Remote IT aan het juiste adres

Met Remote-IT komen de IT-professionals van buiten de Nederlandse grenzen. Ze werken vanuit meerdere locaties voor hun opdrachtgever. Deze developers zijn veelal universitair geschoold, spreken goed Engels en hebben ervaring met agile software development. Ga met ons in gesprek en ontdek de mogelijkheden van nearshoring voor jouw organisatie. Je bent bij ons in ieder geval verzekerd van: 

  • vaste maandbedragen per developer
  • een Nederlands contract
  • een Nederlandse factuur
  • contract is maandelijks opzegbaar
  • geen extra recruitment kosten

Hebben we je interesse gewekt? We spreken je graag onder het genot van een kop koffie. Een afspraak is zo gemaakt!

Deze bedrijven gingen je voor

jaar ervaring

Nederlandse klanten

software developers

Onze expertises

Tijd voor een bakje koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.